Kryptokurssien myrskyisä tilanne

Oletko sinä lähtenyt jo itse sijoittamaan kryptovaluuttoihin? Oletko huomannut sen todellisen eron, mikä kryptomarkkinoilla on osakemarkkinoihin? Tämä ero on todellinen, joskin juuri nyt monet isot amerikkalaiset osakkeet alas liukumassa alaspäin kovalla vauhdilla – mutta samoin on tehnyt Bitcoin, menettäen jo yli puolet arvostaan verrattuna siihen parhaimpaan arvostukseen – miksi näin? Vai onko vuoden 2017 tehdyllä 20 000 USD/Bitcoin arvostuksella sittenkin jotain todellista arvoa? Monet asiantuntijat ovat yhä sitä mieltä, että Bitcoin on valuutta, jota kannattaa seurata ja johon sijoittaa, vaikkakin kurssikehitys ei välttämättä juuri nyt siltä näytä – eli olisiko sittenkin onnenpelit varmempi sijoitus kuin kryptovaluutat vuonna 2022?

Nyt sijoittamaan?

Jos nyt uskot vielä viime vuonna arvioituun Bitcoin hinnannousuun, niin olet siinä ryhmässä, joka toivoo ja uskoo hinnannousuun piakkoin – tapahtuuko se Ukrainan sodan jälkeen vai sitten kun Korona on vain muisto – mutta, että se arvonnousu olisi tulossa? Se tarkoittaisi tällä hetkellä Bitcoiniin sijoittavalle 300-400% tuoton kenties yhdessä vuodessa? Eikä se tunnu yhtään yliampuvalta tietäen Bitcoinin historian.

Jos sitten uskot enemmän tuojon Bitcoinin 20 000 USD arvostukseen, niin silloin ei kannata sijoittaa, sillä nyt ollaan noin 29 000 USD tasolla – se on paljon vähemmän kuin se reilut 65 000 USD missä oltiin muutama kuukausi sitten.

Bitcoinin äkkipudostus on poikkeuksellisen suuri, vaikka jatkuva kurssivaihtelu on ominaista kryptovaluutoille. Romahduksen vauhtia kiihdytti velkavivuttaminen, jossa moni sijoittaja on menettänyt kaikki rahansa.

Mutta näitä tapahtumia on ollut kryptovaluuttojen kanssa aina tasaisesti, joten mekin odotamme mielenkiinnolla miten Bitcoinin käy vuonna 2022, ja miten samalla käy omien kryptovaluuttojemme sijoitukset, jotka ovat nyt noin 30% arvoltaan alempana kuin pari kuukautta sitten…..

Kryptot ovat altiita: Maailman toiseksi rikkain ihminen, autofirma Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on saanut bitcoinin ja esimerkiksi vitsistä lähteneen kryptovaluutta dogecoinin vuoroin nousuun ja laskuun Twitter-viesteillään.

Musk ja Twitter

Sähköautoja valmistavan Teslan toimitusjohtaja Elon Musk ostaa pikaviestipalvelu Twitterin noin 44 miljardilla Yhdysvaltain dollarilla, eli noin 41 miljardilla eurolla.

Musk ostaa yhtiön käteisellä ja on saanut kaupalle 25,5 miljardin dollarin rahoituksen, omaa rahaa hänellä on pelissä 21 miljardia dollaria. Elon Musk on maailman rikkain ihminen ja hänen omaisuutensa arvo on noin 259 miljardia dollaria. Elon Musk on itse ahkera Twitterin käyttäjä. Hänellä on palvelussa yli 83 miljoonaa seuraajaa. Musk on ennestään Twitterin suurin omistaja, ja hänellä on salkussaan reilut yhdeksän prosenttia yhtiön osakkeista. Muskin mukaan Twitter edistää sananvapautta, mutta se toimisi paremmin yksityisomistuksessa.

Miten käy sitten jatkossa Twitterin, jos Musk saa sen omistukseensa? Käykö sille kuten monelle muulle, mihin Musk on sijoittanut – eli tuleeko siitä kultakaivos?

Miljardööriliikemies Elon Musk vakuuttaa tviitissään olevansa edelleen sitoutunut ostamaan viestipalvelu Twitterin.

Tämä viesti tuli vain tunteja sen jälkeen, kun hän oli ilmoittanut Twitterissä, että ostohanke on toistaiseksi jäissä. Musk ilmoitti tuolloin, että tarkoitus on tarkistaa, pitääkö paikkansa, että vale- ja bottitilien määrä on todella alle viisi prosenttia. Twitterin pörssikurssi kääntyi Yhdysvalloissa Muskin tviitin jälkeen liki 20 prosenttia miinukselle ennen kaupankäynnin alkua. Teslan kurssi taas lähti voimakkaaseen, liki 40 prosentin nousuun…

Palvelulla on nykyisin noin 229 miljoonaa käyttäjää, mutta Musk on julistanut haluavansa kasvattaa käyttäjämäärän 600 miljoonaan vuoteen 2025 ja 931 miljoonaan vuoteen 2028 mennessä, kertoo New York Times.

Ehkä se ainakin kannattaa ottaa seurantaan… ja kenties varmuuden vuoksi muutaman euron sijoitus…. arvo ei ainakaan paljon mene enää alaspäin ja toteutuessaan osto todennäköisesti tulee nostamaan arvoa – TÄMÄ EI OLE SIJOITUSVINKKI!!!!

Vastaa

Back To Top