Lainaa luottotiedottomalle – Onko se mahdollista?

Lainaa luottotiedottomalle

Luottotiedot ovat tärkeä osa suomalaista talouselämää. Ne kertovat, miten ihminen on hoitanut aiempia velkaansa. Jos luottotiedot ovat puhtaat, se osoittaa, että ihminen on hoitanut velkansa ajallaan ja moitteettomasti. Tämä puolestaan antaa luotonmyöntäjälle varmuuden siitä, että hän todennäköisesti hoitaa myös tulevat velkansa.

Maksuhäiriömerkinnät puolestaan heikentävät luottotietoja ja voivat vaikeuttaa lainan saamista. Maksuhäiriömerkintä syntyy, jos ihminen ei maksa laskuaan ajoissa. Maksuhäiriömerkintöjä voi kertyä esimerkiksi, jos unohtaa maksaa laskun, sairastuu tai menettää työpaikan.

Onko lainaa mahdollista saada, vaikka luottotiedot eivät ole kunnossa?

Kyllä, lainaa ilman luottotietoja voi saada. Lainan saaminen on kuitenkin yleensä vaikeampaa ja edellyttää, että hakijalla on muita vahvuuksia, kuten hyvät tulot tai vakuus.

Mitä vakuus on?

Vakuus on omaisuus, jonka lainaaja antaa luotonmyöntäjälle lainan vakuudeksi. Vakuus turvaa luotonmyöntäjän siltä varalta, että lainaaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin.

Vakuudellinen laina on yleensä edullisempi kuin vakuudeton laina. Tämä johtuu siitä, että vakuus pienentää luotonmyöntäjän riskiä.

Miten saan lainaa luottotiedottomalle?

Lainaa luottotiedottomalle voi hakea joko pankista tai rahoitusyhtiöstä. Pankit ovat yleensä varovaisempia lainaamisessa kuin rahoitusyhtiöt. Tämä johtuu siitä, että pankit ovat velvoitettuja noudattamaan tiukempia lainsäädäntöä kuin rahoitusyhtiöt.

Lainaa hakeessa on tärkeää olla rehellinen ja kertoa luotonmyöntäjälle avoimesti omasta tilanteesta. Luotonmyöntäjä arvioi hakijan luottokelpoisuutta hakijan tulojen, menojen, maksuhistorian ja muiden tietojen perusteella.

Laina luottotiedottomalle – vinkkejä

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua saamaan lainaa luottotiedottomalle:

  • Selvitä, millaisia lainoja luottotiedottomille myönnetään. Eri luotonmyöntäjät myöntävät erilaisia lainoja luottotiedottomille. Tutustu eri vaihtoehtoihin ennen kuin haet lainaa.
  • Kerää tiedot taloudellisesta tilanteestasi. Luotonmyöntäjä tarvitsee tietoja tuloistasi, menoistasi ja maksuhistoriastasi. Kerää nämä tiedot valmiiksi, kun haet lainaa.
  • Ole rehellinen ja avoin luotonmyöntäjälle. Luotonmyöntäjä arvostaa rehellisyyttä. Kerro avoimesti omasta tilanteestasi ja siitä, miten aiot maksaa lainan takaisin.
  • Ehdota vakuutta. Vakuus voi parantaa mahdollisuuksiasi saada laina.

Laina luottotiedottomalle – riskit

Lainan saaminen luottotiedottomana on aina riski. Jos et pysty maksamaan lainaa takaisin, luotonmyöntäjä voi ulosmitata sinulta vakuuden.

Lainan saaminen luottotiedottomana voi myös vaikuttaa negatiivisesti luottotietoihisi. Uusi maksuhäiriömerkintä voi vaikeuttaa lainan saamista tulevaisuudessa.

Jos sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, kannattaa miettiä tarkkaan, tarvitsetko lainaa. Jos laina on välttämätön, kannattaa tutustua huolellisesti eri vaihtoehtoihin ja varautua riskeihin.

Vertaile lainoja alta maksutta verkossa ja säästä

Lue myös: Mobilepay ei toimi (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)

Vastaa

Back To Top