Etherin arvo on tuplaantunut kesäkuusta – nousukiito on nopeampaa kuin Bitcoinilla

Etherin arvo on tuplaantunut kesäkuusta – nousukiito on nopeampaa kuin Bitcoinilla

Kesällä 2022 nähtiin Bitcoinin kautta aikojen suurin droppaus. Samaan syssyyn monet muut kryptot menettivät suuren osan arvostaan, erityisesti Ether. Alimmillaan Bitcoinin kurssi oli kesäkuussa 17 600 dollarin paikkeilla. Kesäkuun pohjakosketuksen jälkeen Bitcoinin arvo on lähtenyt kuitenkin nousuun, ja tällä hetkellä arvoa on tullut lisää jo yli 30 %. Etherin kurssi oli kesäkuussa alimmillaan 880 dollarissa, mutta sen arvo on yli tuplaantunut tämän jälkeen (106 %).

Syitä näiden tunnetuimpien ja vakaimpien kryptojen kurssidroppauksille on spekuloitu, mutta yksi asia on varmaa: Ethereum -lohkoketjun suuri päivitys, tai pikemminkin päivityksien viivästyminen, on vaikuttanut oleellisesti Etherin, Bitcoinin ja muiden keskeisten kryptovaluuttojen arvoon.

Asiantuntijoiden mukaan toistuvat viivästykset päivityksien aikatauluissa ovat aiheuttaneet suurien kryptovaluuttojen raiteiltaan suistumisia. Kurssinousu on ollut nyt kuitenkin jatkuvaa kesäkuusta lähtien. Mikäli sijoittaminen kuulostaa houkuttelevalta, niin osta ethereumia ja aloita kurssien seuraaminen itse.

Etherin arvonnousu on kuitenkin ollut selvästi nopeampaa kesäkuun droppauksen jälkeen kuin Bitcoinin. Vaikuttaakin siltä, että sijoittajat odottavat syyskuun puolessa välissä tulevaa Ethereum-lohkoketjun päivitystä kuumeisesti. Viivästyksiin ei enää olisi oikeastaan varaa. Ether on Ethereum-lohkoketjuympäristön alkuperäinen kryptovaluutta.

Mistä Ethereum päivityksessä on kysymys?

Ethereumin päivityksen ”mergen” (suom. yhdistyminen) on määrä tapahtua 15. syyskuuta. Mikään ei ole kuitenkaan aivan varmaan, sillä onhan päivitys viivästynyt jo useasti ilmoitetuista ajoista. Päivityksen myötä Ethereum- lohkoketjujärjestelmä uudistuu niin, että Ethereum fanit uskovat sen muuttuvan entistä nopeammaksi ja energiatehokkaammaksi. Tämä muutos olisi itseasiassa varsin suuri uudistus, mitä tulee kryptoihin. Onhan erityisesti Bitcoinia syytetty energiasyöpöksi kryptovaluutaksi, jonka louhintaa on pidetty enemmän ympäristöä haittaavana kuin kestävää kehitystä tukevana.

Energiatehokkuus on erityisesti tänä aikana todella kova markkinavaltti. Jo paljon ennen Venäjän hyökkäystä huoli energiankulutuksesta on ollut suuri. Katseet ovat tässä keskustelussa kääntyneet myös Bitcoinin louhinnassa käytettävään energian kulutukseen, jonka on nähty kuormittanut ympäristöä entistä enemmän. Tähän Bitcoin lohkoketjuteknologian energiankulutukseen on ottanut kantaa myöskin Elon Musk, jonka harrastuksena vaikuttaisi olevan kryptojen kursseja twiittauksillaan suuntaan ja toiseen heilutteleminen.

Optimistit povaavat tästä uudesta lohkoketjuteknologiasta ratkaisua kryptojen louhinnasta aiheutuvaan energiankulutuksen kasvuun. Uusi lohkoketjuympäristö tarjoaisi vähemmän energiaa kuluttavan järjestelmän. Pelkästään tällä spekuloiminen nostaa Etherin ja muiden Ethereum-lohkoketjuteknologiaa käyttävien kryptojen kursseja. Todellisuus nähdään kuitenkin vasta päivityksen julkaisun jälkeen. Kaikki muu siihen saakka on hypetystä. Mikäli päivityksen myötä tapahtuu uusia ja ennennäkemättömiä asioita, tai vähintäänkin mainospuheiden täyttymistä, niin kurssin voitokas kehitys todennäköisesti tulee jatkumaan.

Kuinka pitkään Etherin kurssinousu tulee jatkumaan?

On mahdotonta tietää, kuinka pitkään nykyinen Etherium kurssinousu tulee jatkumaan. Kryptojen kurssikehityksen pitkäaikainen ennustaminen on muutenkin osoittautunut hyvin haastavaksi. Sen sijaan lyhyen tähtäimen kurssiennusteet ovat toisinaan suhteellisen helppojakin tehdä, kun puhutaan kryptoista. Tällä hetkellä niin Bitcoin kuin Ether ovat paljon jäljessä viime vuoden marraskuun ennätyslukemistaan. Kukaan ei kuitenkaan onnistunut ennustamaan kryptojen romahdusta, joka tapahtui aikaisemmin tänä vuonna. Nyt tilanne on kuitenkin jälleen tasaantumassa, mutta onko kehitys kestävällä pohjalla? Loppujen lopuksi on kysymys useista erilaisista prosesseista, ja tulevista tapahtumista (joista Ethereum-päivitys on yksi), joiden odotetaan tuovan lihaa luiden päälle. Nähtäväksi jää, miten lohkoketjujärjestelmät onnistuvat vakuuttamaan sijoittajat.

Lähde: Entrepreneur

Onko Ethereum todellinen Bitcoinin haastaja?

Voiko Ethereum siis todella haastaa Bitcoinin – kryptovaluuttojen kuninkaan? Tässä vaiheessa vielä Bitcoinin ja Etheriumin hinnassa on hyvin suuri ero. Bitcoinin arvo on edelleen ylivertainen verrattuna muihin kryptovaluuttoihin. Ether on kuitenkin osoittanut vahvuutensa ja kykynsä nopeaan nousuun. Etherin radikaalit kurssiheittelyt ovat toki tuoneet suuria voittoja monille sijoittajille.

Kryptojen kohdalla ”valaiden”, eli kursseja heiluttamaan pyrkivien suursijoittajien rooli on aina ollut vahvemmin läsnä kuin perinteisten valuuttojen kaupassa. Esimerkiksi Mergen tuloa on hyvä käyttää keppihevosena arvon nopeaan nousemiseen. Tässä vaiheessa varmaa ei kuitenkaan vielä ole mikään, ei edes Ethereum-päivytyksen tuleminen luvattuna päivänä. Ehkä vuoden loppuun mennessä olemme viisaampia. Oletettavasti päivytys on siinä vaiheessa ilmestynyt ja sen ensimmäiset vaikutukset Ethereumiin nähtävissä.


Muuta luettavaa:

Pidä huolta itsestäsi

Samalla kun aikuisten vapaa-aika ja elintaso kohoaa, on entistä tärkeämpää myös huolehtia itsestään, se tarkoittaa myös oman ruokailun tarkempaa vahtimista ja miettimistä. Tosiasia nimittäin on, että suomalaiset elävät entistä pidempään, ja meidän on myös oltava työkuntoisia entistä vanhemmiksi. Tuohon oman ruokailun kehittämiseen löytyy kyllä työkaluja netistä, kuten reseptinurkka, joka tarjoaa helppoja kotireseptejä ihan aloittelevillekin kotikokeille, ja vielä yleensä gluteenittomina. Samalla voisit miettiä, että oletko ajan tasalla vitamiineista ja hivenaineista?

Jos vaikka ajattelet omaa itseäsi sijoituskohteena, voiko parempaa kohdetta edes olla? Ja jos sitten jossain vaiheessa käy arjessa, että rahasta on tiukkaa – markkinoilta kyllä saa lainaa hetkellisiin tarpeisiin, mutta käytä hetki aikaa tehdessäsi valintaa, sillä niitä laina- ja vippivaihtoehtoja kyllä löytyy.

Vastaa

Back To Top