Kolikkokilpailu: Syyskuun parhaat voittajat; DeFi nousee, pörssit laskevat

On jo lokakuu, ja maailma on nyt jättänyt taakseen sekä syyskuun että vuoden kolmannen neljänneksen. Ja kuten odotettiin, kryptotilassa on tapahtunut paljon viimeisen neljänneksen aikana.

Heinäkuu päätyi kaiken kaikkiaan kryptomarkkinoiden vihreäksi kuukaudeksi huolimatta pudotuksia ja sivuttaiskauppaa kuun ensimmäisellä puoliskolla. Kun katsoo kryptovaluutan, bitcoinin  (BTC) ykköstä,kuukausi alkoi noin35 600 dollarista ja päätti kuukauden lähes 42 000 dollariin.

Mitä tulee avaruuden merkittäviin kehityskulkuihin, heinäkuussa aloitettiin testaus sekä Bitcoin-verkon Taproot-päivityksessäettä  Ethereum (ETH)  -lohkoketjun Lontoon-päivityksessä, joka toi mukanaan  paljonpuhutun  EIP-1559: n.

Elokuu päättyi myös hyvänä kuukautena kryptomarkkinoille, ja lähes kaikki 100 parasta kolikkoa markkina-arvolla vihreällä kuukauden aikana. Mielenkiintoista on, että kuukautta leimasimyös se, että sijoittajat siirsivät huomionsa pois bitcoinista ja hajautettavan rahoituksen (DeFi) ja ei-fungible-rahakkeiden maailmaan.

Syyskuutapuolestaan leimasi uutinen Siitä, että El Salvador toteuttaa bitcoinia  laillisena maksuvälineenäjaKiina  kieltää krypton uudelleen.

Ja mitä hintoihin tulee, syyskuu oli ainoa kuukausi tällä vuosineljänneksellä, joka näki bitcoinin hinnan liikkuvan selvästi alemmaksi, laskien kuun alun hieman yli 47 000 yhdysvaltain dollarista 43 489 dollariin tästä kirjoituksesta lähtien. Nykyään BTC ja muut markkinat kuitenkin ryhdistäytyivät jyrkästi.

10 parasta kolikkoa syyskuussa ja kolmannella neljänneksellä

Syyskuussa 10 kolikkoa markkina-arvolla pääomituksella päättyivät yleensä kuukauden alemmas, lukuun ottamatta solanaa (SOL)  ja polkadotia (DOT),jotka olivatyli 44% ja 11%.

Molemmat näistä omaisuuseristä ovat älykkäiden sopimusalustojen alkuperäisiä rahakkeita, jotka ovat yhä enemmän haastaneet Ethereumin määräävän aseman tilassa, jota ovat auttaneet sen korkeat transaktiomaksut, jotka ovat työntäneet monet DeFi-käyttäjät erityisesti vaihtoehtoisiin ketjuihin.

SOL: n ja DOT: n voitot tässä kuussa seuraavat näiden kahden rahakkeen vahvoja voittoja myös elokuun aikana. Siihen mennessä kaksi polettia liittyi kuitenkin cardano (ADA)– joka ei onnistunut pysymään vihreässä tässä kuussa.

Koko vuosineljänneksellä bitcoin sai sen noin 25 prosentin – eli lähes 9 000 Yhdysvaltain dollarin – nousuksi 1. heinäkuuta hieman yli 35 000 dollarista tämän päivän 43 489 dollariin.

Kirjattu voitto bitcoin oli kuitenkin vähäinen verrattuna selkeän voittajan tällä vuosineljänneksellä nähtyyn voittoon: SOL. Viimeisen neljänneksen aikana rahakennat nousivat huikeat 310 prosenttia, mikä oli ylivoimaisesti parempi kuin kaikki muut top 10 -tunnukset markkina-arvolla.

Paras syyskuun ja Q3:n 50 parhaan joukossa

Loitontamalla hieman kattamaan kaikki 50 parhaan kolikot markkina-arvolla voimme nähdä, että huippuesiintyjiemme meikki näyttää aivan erilaiselta. Kuukauden parhaana esiintyjänä DeFi-keskittynyt älykäs sopimusalustafantom (FTM) erottuu yli 105%: n voitolla.

Rahaketta seuraavat tiiviisti OMG, Ethereum-skaalausratkaisun  OMG Networkinnatiivi tunnusja  DYDX,ethereumpohjaisen hajautettu pörssin alkuperäinen merkki, jolla on sama nimi ja jonka kaupankäyntimäärät ovat viime aikoina voimakkaasti kasvussa.

Q3: lle lohkoketjupeli Axie Infinityn  AXS-poletti  pääsi helposti listan kärkeen saaden yli kaksi kertaa enemmän kuin listan toinen kolikko, Terran  LUNA-poletti.

AXS-poletti onnistui suurelta osin heinä- ja elokuussa nousemaan 1 388% vuosineljänneksellä, koska pelin kehittäjät osuivat useisiin merkittäviin virstanpylväisiin.

Pahin syyskuun ja Q3:n 50 parhaan joukossa

Markkinoiden pääomittamisen 50 suurimmasta kolikosta myös useat kolikot päättivät kuukauden punaisella, vaikka näiden kolikoiden hintakehityserot eivät ole kovin merkittäviä.

Lähde: Omenics.com, Lokakuu 1, 3:30 UTC

Huomionarvoista tässä kolikkoryhmässä on meemitunnus dogecoin (DOGE),joka päättikuukauden 0,20 dollariin, 28,5% vähemmän kuin se aloitti sen. Pudotus tapahtui, kun kolikko jatkoi suurta laskutrendiä, joka alkoi kaikkien ajan korkean toukokuun alusta 0,74 Yhdysvaltain dollarin jälkeen.

Mielenkiintoista   oli myös OKExinpörssitunnuksen  OKB:nnähty pudotus, joka aiemmin tässä kuussa kaatui Yhdessä Huobin  huobi-tunnuksen (HT) kanssa uutisissa, että Kiina on jälleen murtamassa kaikkea kryptoa.

Kun tarkastelemme koko vuosineljänneksen huonoimmin suoriutuvia kolikoita, voimme jälleen nähdä joitain samoja kolikoita, jotka on lueteltu syyskuun huonoimpina esiintyjinä.

Kolmannen neljänneksen osalta theta-tunnuksen (THETA)  pudotus oli yli 26 prosenttia. Token, joka on sijalla 32 markkina-arvolla, on samannimisen videon suoratoiston lohkoketjuverkon alkuperäinen tunnus, joka on suunniteltu käyttäjille jakamaan kaistanleveyttä ja laskentatehoa vertaistasolla. 

Huomionarvoista on myös se, että kahden DeFi-protokollan PancakeSwap (CAKE) tunnukset,jotka on rakennettu hajautettuna vaihtona Binance Smart Chainilleja  Aave  (AAVE),Ethereum-pohjainen lainaus- ja lainanottoalusta, laskivat molemmat noin 25%.

Paras syyskuun ja Q3:n 100 parhaan joukossa

Loitonnamme vielä enemmän kattamaan kaikki 100 parhaan kolikot markkina-arvolla, näemme edelleen joitain samoja voittajia kuin aiemmin, ja FTM, OMG ja DYDX ovat esimerkkejä.

Listalla on kuitenkin myös vähemmän tunnettuja kolikoita, jotka ovat suoriutuneet hyvin viimeisen kuukauden aikana. Tämä sisältää OMI:n, NFT-markkinapaikan  ECOMI:n, joka nousi 79% kuukaudessa, ja älykkään sopimusalustan Algorandin  ALGO-rahakkeen, joka nousi 55%.

Korttelin ajan lohkoketjupeli Axie Infinityn AXS-poletti erottui jälleen selvänä voittajana. Lisäksi luettelo on lähes identtinen 50 parhaan joukkoon suoriutuvan listan kanssa kahta huomattavaa poikkeusta lukuun ottamatta: elrond egold (EGLD)  ja tezos (XTZ).

Näistä EGLD nousi neljänneksen aikana 150 prosenttia, kun taas XTZ nousi lähes 114 prosenttia.

Pahin syyskuun ja Q3:n 100 parhaasta

HT erottui kuukauden huonoimmalla suorituksella, jota todennäköisesti ajoi Kiinan hallituksen viimeisin naula arkkuun Kiinan kerran kukoistavalle kryptoteollisuudelle.

Huobi-rahake laski kuukauden aikana 43%, ja sitä seurasi decred (DCR),  enjin-kolikko (ENJ)ja valmistaja (MKR),jotka laskivat 40%, 38% ja 36%.

Laajentamalla toiminta-alaamme koko vuosineljännekselle käy selväksi, että Theta-lohkoketjulla on ollut viime aikoina vaikeaa, kun sekä THETA että theta-polttoaine (TFUEL)  ovat laskeneet vuosineljänneksellä 26–36 prosenttia.

One thought on “Kolikkokilpailu: Syyskuun parhaat voittajat; DeFi nousee, pörssit laskevat

Vastaa

Back To Top