Polkadot käynnistää parachains -rinnakkaisketjut

Polkadot-ekosysteemissä rinnakkain toimivat lohkoketjut luovat uusia mahdollisuuksia toisiinsa liitettyjen ketjujen kautta ja hajautetun Internetin, Web3: n, seuraavassa vaiheessa.

Koska lohkoketjut ovat yleistyneet viime vuosina, ketjujen yhteentoimivuuden puute on edelleen merkittävä este. Tänään, viiden vuoden teknisen kehityksen jälkeen, Polkadot on ylpeä voidessaan käynnistää ensimmäiset parachainit, yksittäiset lohkoketjut, jotka toimivat rinnakkain Polkadot-ekosysteemissä, verkossaan. Tämä virstanpylväs on merkittävä läpimurto yhteenliitetylle lohkoketjuteknologialle. Parachainit voivat olla saumattomasti vuorovaikutuksessa Polkadot-ekosysteemissä.

Polkadotin pääketjun paikat eli slotit jaetaan huutokauppojen kautta. Ensimmäisen huutokaupan voittajia ovat parachain-tiimit, jotka keskittyvät erilaisiin aiheisiin hajautetusta rahoituksesta investointeihin ja lainoihin sekä älykkääseen urakointiin. Ne ovat Acala, Moonbeam, Parallel Finance, Astar ja Clover. He voivat ”vuokrata” paikan Polkadot’s Relay Chainista jopa 96 viikoksi kerrallaan. Ja ekosysteemin kasvaessa, varsinkin kun metaverse kehittyy, kymmenet protokollat tulevat yhä näkyvämmiksi. Tässä skenaariossa ei ole yhtä lohkoketjua, mutta useita toisiinsa liittyviä ketjuja.

”Lyötyämme vetoa” Polkadotista ja substraattikehyksestä,  aloittaessamme rakentaa yli kaksi vuotta sitten, emme voisi olla innostuneempia lanseeraamaan Acaalan parachainin tarjoamaa DeFi-alustaa ja alkuperäistä, hajautetun stablecoinin (aUSD) Polkadot-ekosysteemiin ja sen ulkopuolelle.

Bette Chen,Acalan perustaja

Polkadot lanseerattiin toukokuussa 2020 tavoitteenaan edistää ”pirstoutunutta” moniketjuista tulevaisuutta lohkoketjuverkkojen yhteentoimivuuden helpottamiseksi. Jotta tämä voisi yhteentoimivuus toteutua, tohtori Gavin Wood, Polkadotin perustaja ja Ethereumin perustaja, loi kerroksen nolla, joka tunnetaan nimellä Relay Chain, joka tukee 100 parachainia, suvereenia lohkoketjua, jotka toimivat rinnakkain korkean turvallisuustason kanssa.

Lohkoketjun kehittäjät tietävät, että hajautetussa verkossa toimiminen voi olla haastavaa, mutta tekniset työkalut paranevat ja paranevat.

Mikään yksittäinen lohkoketjusuunnittelu ei toimi optimaalisesti jokaisessa käyttötapauksessa. Jokaisessa ketjussa on kompromisseja, jotka tekevät siitä hyvän joillekin sovelluksille eikä toisille. Parachain-malli luotiin uskoen, että Web 3: n tulevaisuuteen liittyy monia erilaisia lohkoketjuja, jotka työskentelevät yhdessä. Aivan kuten Internetin nykyinen versio vastaa erilaisia tarpeita, lohkoketjujen on pystyttävä tarjoamaan erilaisia palveluja. Parachainit ratkaisevattämän.

Tohtori Gavin Wood

Viime kädessä Polkadot tarjoaa 100 parachain-paikkaa. Lisää lähtö- ja saapumispaikkoja jaetaan erissä lähikuukausina. Kaikkia näitä lähtö- ja saapumispaikkoja ei jaeta parachain-lähtö- ja saapumispaikkojen huutokauppojen kautta, koska joitakin niistä käytetään hallintoa mahdollistaville yhteisille hyville parachaineille ja parathreadeille. Kun yhä useammat parachain-tiimit yhdistävät yhä enemmän ratkaisuja Polkadotiin, verkon visio monipuolisemmasta, hajautetummasta ja yhteentoimivasta Internetistä – Web3 – toteutuu.

Polkadot-huutokauppojen seuraava erä alkaa 23.12.2021. Toisessa erässä on yhteensä kuusi huutokauppaa, ja kuusi voittanutta parachainia otetaan käyttöön 11.3.2022.

One thought on “Polkadot käynnistää parachains -rinnakkaisketjut

Vastaa

Back To Top