Tuulilasi: Tuulilasin korjaus edullista vai kallista?

Tuulilasin korjaus

Tuulilasi on yksi tärkeimmistä osista autossa. Se suojaa kuljettajia ja matkustajia ulkoisilta vaaroilta, kuten sateelta, lumelta ja tuulelta. Tuulilasi voi kuitenkin vaurioitua esimerkiksi kiveniskemän, törmäyksen tai sään aiheuttaman vanhenemisen vuoksi.

Mitä tehdä, jos tuulilasi on rikki?

Jos huomaat, että auton tuulilasi on rikki, on tärkeää ryhtyä toimiin mahdollisimman pian. Rikkinäisen tuulilasin korjaaminen tai vaihtaminen on tärkeää, sillä se voi vaikuttaa auton turvallisuuteen.

Kiveniskemän korjaus

Usein tuulilasin vaurioita aiheuttavat kiveniskemät. Kiveniskemä on pieni reikä tai halkeama tuulilasissa, joka yleensä sijaitsee tuulilasin ulkopinnalla. Kiveniskemät ovat yleensä pieniä ja ne voidaan usein korjata.

Kiveniskemän korjaus on nopea ja helppo toimenpide, joka kestää yleensä vain noin 30 minuuttia. Korjaus tehdään käyttämällä hartsia, joka täytyy vaurion. Hartsi kovetetaan UV-valon avulla.

Tuulilasin korjaus

Jos tuulilasissa on halkeama, joka on suurempi kuin kiveniskemä, voi olla tarpeen korjata koko tuulilasi. Tuulilasin korjaus onnistuu, jos vaurio on alle 25 millimetrin kokoinen ja se sijaitsee tuulilasin kirkkaalla alueella.

Tuulilasin korjaus tehdään käyttämällä samanlaista hartsia kuin kiveniskemien korjauksessa. Hartsi täytyy vaurion ja se kovetetaan UV-valon avulla.

Tuulilasin vaihto

Jos tuulilasissa on suuri halkeama tai jos vaurio sijaitsee tuulilasin reunassa, on tarpeen vaihtaa koko tuulilasi. Tuulilasin vaihto on hieman vaativampi toimenpide kuin korjaus, ja se kestää yleensä noin tunnin.

Tuulilasin vaihto tehdään purkamalla vanha tuulilasi ja asentamalla uusi tilalle. Vanha tuulilasi voidaan kierrättää.

Tuulilasin korjauksen ja vaihtamisen hinta

Tuulilasin korjauksen tai vaihtamisen hinta riippuu vaurion laadusta ja auton merkistä ja mallista. Kiveniskemän korjaus maksaa yleensä noin 100-200 euroa. Tuulilasin korjaus maksaa yleensä noin 300-500 euroa. Tuulilasin vaihtaminen maksaa yleensä noin 500-1000 euroa.

Tuulilasin korjauksen ja vaihtamisen vakuutus

Auton kaskovakuutus kattaa yleensä tuulilasin korjauksen tai vaihtamisen. Omavastuu voi olla kuitenkin useita satoja euroja. Jos sinulla on auton tuulilasi rikki, niin suosittelemme tutustumaan TipTopAuto:n palveluihin.

Tuulilasin korjaus ja vaihtaminen Espoossa

Espoossa on useita yrityksiä, jotka tarjoavat tuulilasin korjaus- ja vaihtopalveluita. Yksi näistä yrityksistä on Tiptipauto.fi, joka tarjoaa nopeaa, luotettavaa ja edullista palvelua Espoosa. Tässä linkki: Tuulilasin korjaus Espoo

Yhteenveto

Tuulilasin korjaus tai vaihto on tärkeää, jos auton tuulilasi on rikki. Rikkinäisen tuulilasin korjaaminen tai vaihtaminen on tärkeää, sillä se voi vaikuttaa auton turvallisuuteen.

Tuulilasin korjauksen tai vaihtamisen hinta riippuu vaurion laadusta ja auton merkistä ja mallista. Tuulilasin korjauksen tai vaihtamisen vakuutus voi kattaa kustannukset.

Lue myös muita aiheita muualta: 
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)
Alennuskoodi (aukeaa alennuskooditsuomi.fi sivuston artikkeliin)
Älykello (aukeaa luurituki.fi sivuston artikkeliin)
Hakusanamarkkinointi (aukeaa ertuki.fi sivuston sivulle)
Lainavertailu (aukeaa vertaanetissa.fi sivuston sivulle)
HSL Sovellus (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Viaplay (aukeaa nettiruutu.fi sivustolle)
Uusi MobilePay (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)

Vastaa

Back To Top