Parhaat äänikirjat sijoittamisesta: kuuntele ja opi missä tahansa

Äänikirjat ovat kätevä tapa oppia sijoittamisesta missä ja milloin tahansa. Ne tarjoavat mahdollisuuden hyödyntää ajankäyttöä tehokkaasti, olitpa sitten työmatkalla, lenkillä tai kotitöiden parissa. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat sijoittamiseen liittyvät äänikirjat, jotka auttavat sinua syventämään tietämystäsi ja kehittämään sijoitustaitojasi.

Jos olet kiinnostunut osakesijoittamisesta ja kohteenasi olisivat esimerkiksi neste osake, kempower osake ja vaikka sampo osake, tarjoaa sijoittaja.fi hyödyllistä tietoa sinun omien sijoitusten tueksi.

Klassikot äänikirjoina

Monet sijoittamisen klassikkoteokset ovat saatavilla myös äänikirjoina. Benjamin Grahamin ”The Intelligent Investor” on yksi niistä. Tämä kirja tarjoaa perusteellisen johdatuksen arvosijoittamiseen ja riskienhallintaan. Äänikirjaformaatti tekee siitä helpon kuunnella vaikkapa työmatkoilla.

Toinen suosittu klassikko on Peter Lynchin ”One Up on Wall Street”. Lynch tarjoaa käytännönläheisiä vinkkejä ja strategioita, joiden avulla yksityissijoittaja voi menestyä markkinoilla. Hänen selkeä ja innostava kerrontansa tekee kirjasta miellyttävän kuunnella.

Kotimaiset suosikit

Suomalaisille sijoittajille suunnatut teokset ovat myös saatavilla äänikirjoina. Esimerkiksi Seppo Saarion ”Miten sijoitan pörssiosakkeisiin” on saatavilla useilla äänikirjapalveluilla. Saario selittää selkeästi ja käytännönläheisesti, kuinka sijoittaa osakkeisiin ja mitä tulee ottaa huomioon.

Jukka Oksaharjun ”Hyvästä yhtiöstä hyvä sijoitus” on toinen erinomainen kotimainen äänikirja. Oksaharju tarjoaa syvällistä analyysiä yritysten arvioinnista ja pitkäjänteisestä sijoittamisesta, mikä tekee siitä arvokkaan resurssin kaikille sijoittajille.

Edistyneemmille sijoittajille

Edistyneemmille sijoittajille suunnatut äänikirjat tarjoavat syvällisempää tietoa ja monimutkaisempia strategioita. Ray Dalion ”Principles: Life and Work” yhdistää sijoittamisen periaatteet elämänhallintaan. Dalion opit ja periaatteet ovat inspiroivia ja hyödyllisiä kaikille, jotka haluavat ymmärtää paremmin sekä sijoittamista että elämänhallintaa.

Toinen suositeltava äänikirja edistyneille sijoittajille on Nassim Nicholas Talebin ”The Black Swan”. Tämä teos käsittelee ennakoimattomien tapahtumien vaikutusta markkinoihin ja miten sijoittajat voivat varautua niihin.

Hyödyllisiä vinkkejä

 1. Aloita perusteoksista: Valitse äänikirjoja, jotka käsittelevät sijoittamisen perusasioita ennen kuin siirryt monimutkaisempiin aiheisiin.
 2. Käytä äänikirjapalveluja: Suosittuja äänikirjapalveluja Suomessa ovat esimerkiksi BookBeat, Storytel ja Audible.
 3. Kuuntele säännöllisesti: Tee äänikirjojen kuuntelusta osa päivittäistä rutiiniasi, esimerkiksi lenkillä tai työmatkalla.
 4. Tee muistiinpanoja: Pidä muistiinpanovälineet lähellä ja kirjoita ylös tärkeimmät opit ja ideat.
 5. Hyödynnä kokeilujaksoja: Monet äänikirjapalvelut tarjoavat ilmaisia kokeilujaksoja, joiden avulla voit testata palvelua ennen sitoutumista.
 6. Valitse laadukkaita teoksia: Panosta kirjoihin, jotka ovat saaneet hyviä arvosteluja ja suosituksia.
 7. Yhdistä kuuntelu muihin resursseihin: Käytä äänikirjojen lisäksi muita oppimismateriaaleja, kuten artikkeleita, blogeja ja webinaareja.
 8. Keskity yhteen aiheeseen kerrallaan: Keskity yhteen sijoittamisen osa-alueeseen kerrallaan, jotta saat syvällisemmän ymmärryksen.

Suositellut äänikirjat

 1. Benjamin Graham: ”The Intelligent Investor” – Klassikkoteos arvosijoittamisesta ja riskienhallinnasta.
 2. Peter Lynch: ”One Up on Wall Street” – Käytännönläheinen opas markkinoiden voittamiseen yksityissijoittajan näkökulmasta.
 3. Seppo Saario: ”Miten sijoitan pörssiosakkeisiin” – Selkeä ja kattava johdanto osakesijoittamiseen suomalaisesta näkökulmasta.
 4. Jukka Oksaharju: ”Hyvästä yhtiöstä hyvä sijoitus” – Syvällinen analyysi yritysten arvioinnista ja pitkäjänteisestä sijoittamisesta.
 5. Ray Dalio: ”Principles: Life and Work” – Yhdistää sijoittamisen periaatteet ja elämänhallinnan opit.
 6. Nassim Nicholas Taleb: ”The Black Swan” – Käsittelee ennakoimattomien tapahtumien vaikutusta markkinoihin.
 7. Phil Fisher: ”Common Stocks and Uncommon Profits” – Klassikkoteos kasvusijoittamisesta ja yritysten arvioinnista.
 8. Charlie Munger: ”Poor Charlie’s Almanack” – Kokoelma Mungerin viisaudesta ja sijoitusperiaatteista.

Äänikirjojen edut sijoittajille

Äänikirjat tarjoavat monia etuja sijoittajille. Ne ovat helposti saatavilla ja kuunneltavissa missä tahansa, mikä tekee niistä ihanteellisia kiireisille ihmisille. Äänikirjat mahdollistavat myös multitaskingin, eli voit oppia sijoittamisesta samalla kun teet muita asioita. Lisäksi äänikirjojen avulla voit hyödyntää matka- ja odotusajat tehokkaasti, mikä tekee oppimisesta jatkuvaa ja joustavaa.

Vastaa

Back To Top