Pikalainat ja maksuhäiriömerkintä: Mitä sinun tulee tietää?

Pikalainat

Pikalainat ovat nopeita ja käteviä lainatuotteita, joita voi hakea verkossa jopa minuuteissa. Ne voivat olla hyvä ratkaisu äkillisten menojen kattamiseen, mutta niihin liittyy myös riskejä. Yksi merkittävimmistä riskeistä on maksuhäiriömerkinnän syntyminen, jos lainaa ei makseta takaisin ajallaan. Kannattaa miettiä harkiten, että hakeeko lainaa ilman luottotietoja , sillä se voi vaikeuttaa elämää entisestään.

Mitä maksuhäiriömerkintä on?

Maksuhäiriömerkintä on merkintä luottotietoihin, joka osoittaa, että henkilöllä on ollut vaikeuksia maksaa velkansa takaisin. Maksuhäiriömerkinnän voi saada, jos maksu on rästissä yli 60 päivää ja velkojan on tehnyt siitä perintäkirjeen.

Miten maksuhäiriömerkintä vaikuttaa pikalainan saamiseen?

Maksuhäiriömerkintä tekee pikalainan saamisesta erittäin vaikeaa. Lähes kaikki lainanantajat kieltäytyvät myöntämästä lainaa henkilölle, jolla on maksuhäiriömerkintä. Tämä johtuu siitä, että lainanantajat katsovat, että maksuhäiriömerkintä on merkki luottokelvottomuudesta.

Onko mahdollista saada pikavippiä ilman luottotietoja?

Vaikka pikavippien myöntäminen luottotiedottomille on Suomessa kiellettyä, on olemassa joitakin vaihtoehtoja:

  • Vakuudellinen laina: Vakuudellinen laina on laina, johon vaaditaan vakuus, kuten asunto tai auto. Vakuus toimii lainanantajalle takuuna siitä, että laina saadaan takaisin, vaikka lainanottaja ei pystyisikään sitä maksamaan.
  • Sosiaalinen luotto: Sosiaalinen luotto on lainaa, jota myöntävät esimerkiksi kunnat ja järjestöt. Sosiaalisen luoton saaminen edellyttää usein, että lainanottaja on todistetusti taloudellisissa vaikeuksissa.
  • Ystävän tai perheenjäsenen laina: Ystävän tai perheenjäsenen laina voi olla hyvä vaihtoehto, jos tarvitset pientä lainasummaa. On kuitenkin tärkeää muistaa, että lainan antaminen ja ottaminen läheisen ihmisen kanssa voi aiheuttaa ristiriitoja.

Mitä tehdä, jos sinulla on maksuhäiriömerkintä?

Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä, on tärkeää, että ryhdyt toimiin sen poistamiseksi. Voit tehdä tämän maksamalla kaikki rästissä olevat velkasi ja odottamalla, että merkintä poistuu luottotiedoista automaattisesti. Maksuhäiriömerkintä poistuu luottotiedoista kolmen vuoden kuluttua siitä, kun velka on maksettu.

Muista nämä asiat:

  • Pikalainat voivat olla kalliita ja niihin liittyy riskejä.
  • Maksuhäiriömerkintä tekee pikalainan saamisesta erittäin vaikeaa.
  • Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä, on tärkeää, että ryhdyt toimiin sen poistamiseksi.

Vastaa

Back To Top