Tullin virtuaalivaluuttojen välittäjiksi kaksi toimijaa

kryptovaluuttapörssi

Tulli on valinnut virtuaalivaluuttojensa välittäjät. Molemmat toimijat osallistuivat kilpailullisella neuvottelumenettelyllä järjestetyn hankinnan viimeiseen vaiheeseen. Kilpailutuksen avulla luotiin toimintamalli, jonka avulla viranomaisten haltuun päätyneet virtuaalivaluutat on mahdollisimman turvallista realisoida. Tullin hallussa olevat virtuaalivaluutat, joiden menettämisestä valtiolle on lainvoimainen tuomio, on tarkoitus myydä kevään – alkukesän aikana.

Tulli haki kilpailullisella neuvottelumenettelyllä virtuaalivaluuttojen välittäjää, joka pystyy mahdollisimman turvallisesti ja luotettavasti hoitamaan valtiolle tuomittujen virtuaalivaluuttojen myymisen. Kiinnostuneista kaksi, Coinmotion Oy ja Tesseract Group Oy, kutsuttiin neuvotteluihin ja molemmat jättivät tarjouspyynnön.

– Päätimme tehdä sopimukset molempien neuvotteluihin osallistuneiden toimijoiden kanssa. Molemmilla on omat vahvuutensa virtuaalivaluuttojen välittämisessä ja uskomme laajan osaamisen tuovan hyötyä Tullin haltuun päätyneiden virtuaalivaluuttojen realisoinnissa, kertoo talousjohtaja Pekka Pylkkänen.

Molemmat toimijat ovat rekisteröityneitä virtuaalivaluuttapalveluntarjoajien rekisteriin ja heillä on kokemusta isojen virtuaalivaluuttaerien välittämisestä. Neuvottelujen aikana toimijat kuvasivat myös syvällisesti menettelynsä rahanpesun estämiseksi ja ostajan taustojen selvittämiseksi. Sopimukset ovat voimassa 2 vuotta lisättynä 2 vuoden optiolla.

Kilpailutuksen avulla luotiin toimiva ratkaisu viranomaisten haltuun päätyneiden virtuaalivaluuttojen mahdollisimman turvalliseen realisointiin. Mallista toivotaan olevan hyötyä tulevaisuudessa myös muille viranomaisille.

– Tämänhetkisenä tarkoituksemme on antaa välittäjille realisoitaviksi Tullin haltuun tuomitut, lainvoimaiset virtuaalivaluutat eli noin 1890 bitcoinia kevään, alkukesän aikana. Rahat tilitetään normaalisti valtiolle, kuten myös kaikki muu Tullin haltuun takavarikoinneissa päätynyt omaisuus, toteaa Pylkkänen.

Tulli tiedottaa, kun bitcoinit on myyty.

Tulli on takavarikoinut bitcoineja ja muita virtuaalivaluuttoja huumaus- ja dopingainerikosten tutkimisten yhteydessä. Tullilla on 1 981 bitcoinia. Tulli on ottanut haltuunsa muitakin virtuaalivaluuttoja, mutta juttujen esitutkinnan ollessa kesken valuuttoja tai niiden määriä ei avata tarkemmin.

One thought on “Tullin virtuaalivaluuttojen välittäjiksi kaksi toimijaa

Vastaa

Back To Top