Lainaa ilman luottotietoja – Saako lainaa vai ei?

lainaa ilman luottotietoja

Mistä saa lainaa ilman luottotietoja. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä, se voi vaikeuttaa lainan saamista. Luotonmyöntäjät käyttävät luottotietoja arvioidessaan hakijan maksukykyä, ja maksuhäiriömerkintä voi kertoa, että hakija on aiemmin laiminlyönyt maksuvelvoitteitaan.

On kuitenkin mahdollista saada lainaa myös luottotiedottomana. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten se onnistuu.

Lainaa ilman luottotietoja: Mitä vaihtoehtoja on?

Luottotiedottomalle henkilölle on olemassa kaksi päävaihtoehtoa saada lainaa:

  • Vakuudellinen laina
  • Pikavippi

Vakuudellinen laina

Vakuudellinen laina on laina, jonka vakuutena on jokin omaisuuttasi, esimerkiksi asunto, mökki tai auto. Vakuudellinen laina on yleensä edullisempi kuin vakuudeton laina, koska luotonmyöntäjällä on parempi mahdollisuus saada saatavansa takaisin, jos hakija ei pysty maksamaan lainaa takaisin.

Vakuudellista lainaa myöntävät Suomessa esimerkiksi pankit ja rahoitusyhtiöt. Lainahakemuksen käsittelyssä otetaan huomioon muun muassa hakijan maksukyky, vakuuksien arvo ja lainantarve.

Pikavippi

Pikavippi on pieni, nopeasti myönnettävä laina, jonka takaisinmaksuaika on yleensä 14–30 päivää. Pikavippiä myöntävät Suomessa esimerkiksi pankit, rahoitusyhtiöt ja pikavippilaitokset.

Pikavippi on yleensä kallis vaihtoehto, koska korko on korkea ja kulut ovat usein suuria. Pikavippiä kannattaa harkita vain, jos lainalle on todellinen tarve ja jos pystyt maksamaan sen takaisin sovitussa ajassa.

Miten parannan mahdollisuuksia saada lainaa ilman luottotietoja?

Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä, voit parantaa mahdollisuuksia saada lainaa seuraavilla tavoilla:

  • Selvitä maksuhäiriömerkinnän syy ja korjaa se, jos mahdollista. Maksuhäiriömerkinnän syy voi olla esimerkiksi yllättävien menojen aiheuttama maksuvaikeus tai väärinkäsitys. Jos pystyt selvittää syyn ja korjaamaan sen, voit parantaa mahdollisuuksia saada lainaa.
  • Osoita, että sinulla on riittävä maksukyky. Luotonmyöntäjät arvioivat hakijan maksukykyä tarkastelemalla muun muassa hänen tulojaan, menojaan ja varallisuuttaan. Jos pystyt osoittamaan, että sinulla on riittävä maksukyky, voit parantaa mahdollisuuksia saada lainaa.
  • Ole rehellinen ja avoin lainahakemuksen yhteydessä. Kerro lainahakemuksen yhteydessä avoimesti maksuhäiriömerkinnästä ja sen syystä. Rehellisyys ja avoimuus voivat lisätä luotonmyöntäjän luottamusta sinuun.

Lainaa ilman luottotietoja: Muutamia vinkkejä

Jos harkitset lainaa ilman luottotietoja, tässä muutamia vinkkejä:

  • Vertaa eri luotonmyöntäjien tarjouksia. Lainahinnat voivat vaihdella suuresti eri luotonmyöntäjien välillä. Vertaa eri luotonmyöntäjien tarjouksia ennen kuin teet päätöksen.
  • Lue lainaehdot huolellisesti. Lainaehdot määrittävät, miten lainaa käytetään ja miten se maksetaan takaisin. Lue lainaehdot huolellisesti ennen kuin allekirjoitat lainasopimuksen.
  • Ole valmis maksamaan korkeampaa korkoa. Laina ilman luottotietoja on yleensä kalliimpi kuin laina, jos sinulla on hyvät luottotiedot. Ole valmis maksamaan korkeampaa korkoa.

Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä, se ei välttämättä tarkoita, että et voi saada lainaa. On olemassa vaihtoehtoja, joiden avulla voit saada lainaa myös luottotiedottomana.

Vastaa

Back To Top